Atrakcija u Skradinu: U prvom dalmatinskom Muzeju automobila popijte kavu u Teslinom kafiću

Muzej automobila Ferdinand Budicki otvoren je prošle nedjelje u sklopu Muzeja povijesnih vozila i industrijske baštine Scardona park u Skradinu, po želji vlasnika kolekcije, bez ikakvih medijskih najava i bez gostiju i uzvanika. Muzej je uređen na oko tisuću četvornih metara u prostoru nekadašnje Tvornice aluminija na samom ulazu u Skradin, a nosi ime hrvatskog...

Zavirili smo u prvi tehnički muzej na Jadranu: Pogledajte Ladu koju su vozili oficiri, Corvettu od sto tisuća dolara Joea Maračića Makija, te legendarnu 'žabu' - Miše Kovača

Jedini je to tehnički muzej na Jadranu, a skrio se na ušću Krke, čeka da ga otkriju milijuni posjetitelja. U Zagrebu pod imenom "Ferdinand Budicki" djeluje godinama. U posljednje vrijeme povijesna vozila možete razgledati u sklopu trgovačkog centra "West Gate" na čak dvije tisuće kvadrata, a njegov mlađi dalmatinski brat - ali ne i brat blizanac, jer se radi o različitom postavu - spustio se niz rijeku na more, u drevnu Scardonu.

Muzej automobila Ferdinand Budicki u Skradinu

1. srpnja 2018 otvoren je Muzej automobila Ferdinand Budicki u Skradinu. Muzej automobila Ferdinand Budicki' nakon pet godina djelovanja u Zagreba otvora svoj postav i u Skradinu u sklopu Muzeja povijesnih vozila i industrijske baštine Scardona park .

Muzej Ferdinand Budicki svoje automobile izložio i u Skradinu

Nakon pet godina djelovanja u Zagrebu muzej automobila Ferdinand Budicki otvora svoj postav i u Skradinu u sklopu Muzeja povijesnih vozila i industrijske baštine Scardona park.