RADNO VRIJEME

10:00 - 17:00 sati

ULAZ

odrasli 50 kn (∼6.65 €)
djeca 30 kn (∼3.99 €)

E-MAIL

info@skradin-museum.com
dmacek@iit.hr

TELEFON

+385 98 409 859

MOBITEL

+385 98 231 673

Obavijest za posjetitelje!

Muzej povijesnih vozila i Muzej industrijske baštine Scardona Park radno vrijeme:
10 - 17 sati.
• ponedjeljkom
• utorkom
• srijedom
• četvrtkom
• petkom
• subotom
• nedjeljom


Za grupne posjete, radno vrijeme se ugovara prema dogovoru.


Zanimljivosti našeg muzeja

Nakon pet godina Izložba automobila Ferdinand Budicki sada se preselila iz Zagreba u Skradin, gdje će posjetitelje dočekati kao dio Scardona Parka - Oldtimer Muzej industrijske baštine.

Ferdinand Budicki

Zbirka automobila Ferdinand Budicki uključuje stare automobile, motocikle, bicikle, fotografije, artefakte i suvenire. Muzej također ima u cilju organizirati brojne tematske izložbe, predavanja, filmske projekcije, tehničke radionice i restauracije, kao i druge događaje vezane uz uvođenje, promociju i učenje o 120 godina automobilske kulture u Hrvatskoj.

Kulturna baština

Hrvatski kulturni identitet 20. stoljeća, predstavljen preko Izložbe automobila Ferdinand Budicki u Skradinu, turistička je atrakcija koja donosi nove sadržaje unutar domene kulturnog turizma. To je potpuni novi pogled na grad Skradin i Šibenik, Dalmaciju i Hrvatsku koja je od samih početaka motorizacije bila dio razvijenog europskog društva i svih društvenih tokova koji su proizašli iz novog poretka.

Edukacija

Muzej želi postati središnji dio okupljanja hrvatskih oldtimer i motociklističkih klubova, a poseban naglasak bit će na izvan školsku nastavu odgoj i obrazovanje tj. dolazak učenika osnovnih i srednjih škola, djece vrtićke dobi i studenata koji će kroz fundus Muzeja i tehničko edukativne radionice i igraonice spoznati do sada nepoznat i egzotičan dio hrvatske povijesti.

Scardona Park

Muzej Scardona Park i Muzej automobila Ferdinand Budicki su posebno mjesto dali prikazu automobilizma na ovim prostorima gdje su se Istok i Zapad oduvijek susretali, a tako i kroz vozila bivših istočnoeuropskih i zapadnih proizvođača i marki. Tako se naši posjetitelji mogu nakratko vratiti u doba mladosti naših djedova, baka, roditelja, ali i našeg djetinjstva.

Posjetite nas u Scardona Parku